{languagebar}
{menu_after}

GDPR zaštita podataka

Privatnost korisnika prema zakonu o GDPR-u

Osobni podaci

Osobnim se podatkom smatra svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu, odnosno osobu koja se može identificirati izravno ili neizravno, posebno na osnovi jednog ili više obilježja specifičnih za njezin fizički, psihološki, mentalni, gospodarski, kulturni ili socijalni identitet (npr. ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona, adresa e-pošte i sl.).

Osobne podatke korisnika i klijenata poslovne web stranice moja-kozmetika.com prikupljat će, obrađivati i koristiti tvrtka vlasnik – dimitto d.o.o.- u skladu s odredbama o zaštititi privatnosti. Prvenstvena svrha prikupljanja osobnih podataka korisnika je pružanje usluga, poboljšanje kvalitete usluga te informiranja korisnika o postojećim i novim uslugama poslovne stranice moja kozmetika.

Osobne podatke korisnika ovlašten je koristiti isključivo dimitto d.o.o, isključivo u cilju pružanja, unapređenja i naplate usluga.

Pravo na pristup osobnim podacima i pravo na brisanje i zaborav.

Dimitto d.o.o se obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika i klijenata, informirati kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito davati kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista kupaca. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici dimitto d.o.o odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti u skladu s nacionalnim i međunarodnim zakonima vezanim uz zaštitu podataka i privatnost korisnika:

Opća uredba o zaštiti podataka EU - GDPR 2016/67

Zakonu o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka, NN br. 42/2018

Zakon o elektroničkim komunikacijama

Sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka EU i Zakonu o zaštiti podataka, prikupljeni osobni podaci pohranjuju se u evidencijama osobnih podataka kojih je voditelj tvrtka dimitto d.o.o.

Dimitto d.o.o. čuva privatnost svojih korisnika, skuplja samo nužne podatke za poslovne svrhe (vođenja poslovnih podataka i kupaca ),te se njima koristi samo u svrhu poslovne potrebe, a u skladu sa zakonskim obvezama. Podaci se čuvaju najmanje u periodu trajanja poslovne potrebe te će su skladu s općim zastarnim rokom po Zakonu o obveznim odnosima RH (5 godina) biti brisani ili anonimizirani, uz iznimku kada podatke čuvamo duže zbog pravnih obveza (npr. slučjevi sudskog spora). Podaci mogu biti proslijeđeni mjerodavnom tijelu državne vlasti u provedbi zakonskih ovlasti tijela državne vlasti.

Upite ili primjedbe vezane uz navedeni zakon te prikupljanje osobnih podataka korisnik može dostaviti putem elektroničke pošte na mail-adresu dimitto@dimitto.hr (direktni kontakt sa službenikom za zaštitu osobnih podataka, voditelja evidencije osobnih podataka Dimitto d.o.o., Zagreb). 

Registracija korisnika

Za korištenje pojedinih sadržaja i usluga na ovim stracama korisnik mora poslati osobne podatke zbog predračuna ili računa tj. Dimitto d.o.o će na određenim mjestima unutar stranice i unutar kontakt forme, prikupljati osobne podatke korisnika poput imena, prezimena, adrese, naziva tvrtke, telefonskog broja, e-mail adrese i drugih podataka koje će Korisnik navesti u postupku traženja predračuna ili nabave robe. Komunikacija ili materijali koje Korisnik dostavi povjerrivi su i neće se koristiti u druge svrhe.U slučaju prijave bilo kakve zlouporabe Dimitto d.o.o će postupiti po zakonu kako bi zaštitio prava Korisnika.

Kolačići

Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies) . Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite - web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 • Opera (stranica na engleskom jeziku) • Safari (stranica na engleskom) Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama Večernjeg lista. 

Društvene mreže

Korisnici se mogu prijaviti i registrirati preko vlastitih računa sa društvenih mreža Facebook i Google+.

Također dijeljenje članaka na društevnim mrežama postavlja korisniku kolačiće.

Mjerenje posjećenosti

Dimitto d.o.o može koristi servis za mjerenje posjećenosti, to su: Google analytics .Ako želite onemogućiti da vam navedeni servisi spremaju kolačiće, možete to učiniti na sljedećim linkovima:

Google Analytics - https://tools.google.com/dlpage/gaoptout      

Oglašavanje:

Dimitto d.o.o ne koristi oglašavanje na svojim stranicama.

NEWSLETTER

Dimitto d.o.o ne šalje newslettere svojim korisnicima.

KRŠENJE PRIVATNOSTI PODATAKA

U slučaju bilo kojeg oblika ugroze privatnosti podataka čuvanih u sklopu naše baze ili baze bilo kojeg od naših partnera obavijestit ćemo sve relevantne osobe i nadležna tijela u roku od 72 sata od spoznaje o tome da je došlo do prekršaja te ako je očigledno da su ukradeni podaci spremljeni na način da postoji mogućnost da se prilikom krađe može otkriti identitet vlasnika podataka.

PROMJENE IZJAVE O PRIVATNOSTI

Ova izjava o privatnosti može se s vremena na vrijeme mijenjati u skladu s zakonodavstvom ili razvojem industrije. Nećemo eksplicitno obavijestiti naše klijente ili korisnike web stranica o tim promjenama. Umjesto toga, preporučujemo da povremeno provjeravate ovu stranicu za sve izmjene izjave.